Dirigent

Kinderkoor Spring staat onder leiding van Matthijs Overmars. 

Matthijs is koordirigent en muziekdocent, met een brede belangstelling voor het begeleiden van muzikale aktiviteiten, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Als docent muziek(theorie), koorzang, koordirectie, handvaardigheid en bamboefluitenbouw was Matthijs in de afgelopen jaren werkzaam op de Zeister vrije school, Academie 'De Wervel' (opleiding tot muziektherapeut) en de lerarenopleiding van Hogeschool Helicon. Matthijs nam als zanger en productieleider een aantal cd’s op met liederen voor kinderen (De gouden poort, Ik ben een zeemanskind, Over de stroom) uitgebracht bij uitgeverij Christofoor.

Vanaf 2002 ligt het accent in zijn werk meer op het dirigeren. Van 2002 tot 2018 was hij vaste dirigent van het Zeister Kamerkoor. Van 2004 tot 2018 was hij als docent verbonden aan de meerjarige dirigentenopleiding (MDO) bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Als gastdirigent en muzikaal coach begeleidde hij diverse vocale en instrumentale ensembles. In 2010 was Matthijs initiatiefnemer van kinderkoor Spring, waarmee hij de afgelopen jaren met kortlopende projecten kinderen steeds weer weet uit te dagen tot een groot muzikaal enthousiasme en een flink niveau.

Op de Zeister Vrije School (basisschool) leidt hij inmiddels meer dan 30 jaar het schoolkoor. Jaarlijks wordt er door dit koor dat bestaat uit de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 een groot slotconcert gegeven. Ook geeft Matthijs koorlessen aan Vrijeschool De Vuurvogel in Driebergen en aan de Vrijeschool Amersfoort.

Als bamboefluitbouwer maakt hij op diverse Vrijescholen bamboefluiten met kinderen en ouders.

In 2013 nam Matthijs het initiatief voor de bouw van de website www.vrijeschoolliederen.nl, een site met het verzamelde liedrepertoire van Vrijescholen in Nederland. Deze digitale muziekbibliotheek bevat al meer dan 3800 canons en liederen en is een bron van inspiratie en ideeën voor leerkrachten en dirigenten.